Prvoligové soutěže kadetek a juniorek hlásí dohráno, sezonu končíme vítězně

O víkendu 23. a 24. března se odehrály poslední dvojzápasy první ligy kadetek a juniorek. Mladé naděje VK UP Olomouc se představily shodně na domácí palubovce a se sezonou se shodně rozloučily vítězně. Juniorky zdolaly Opavu a skončily sedmé, kadetky po vítězství nad Jihlavou potvrdily konečnou čtvrtou příčku.
Juniorky ve složení Sára Svobodová, Helena Barančíková, Štěpánka Ungrová, Natálie Bayerová, Kateřina Samuelová, Nela Vychodilová, Hana Horká, Bára Abendroth a Lucie Hrabská zatlačily Opavu v prvním duelu především dobrým servisem a třebaže občas zbytečně chybovaly, podařilo se jim vyhrát 3:0. Ve druhém utkání nechaly soupeřkám jeden set, když se přestaly koncentrovat a soustředit na hru a spoustou nevynucených chyb tak prohrály ve třetí sadě 19:25. Nakonec však i druhé utkání dovedly do vítězného konce.
V neděli pak nastoupily proti soupeři z Jihlavy kadetky ve složení Sára Svobodová, Helena Barančíková, Bára Abendroth, Alexandra Keková, Hana Horká, Alena Musilová, Amálie Vyjídáková, Lucie Hrabská a Iva Pospíšilová. Již od začátku bylo jasné, že to nebude lehký zápas. Oba týmy bojovaly s velkým nasazením a chtěly vyhrát. To se však mohlo podařit pouze jednomu. Po prvním, nešťastně prohraném setu 25:27 to olomoucké hráčky nevzdaly a následující dva sety vyhrály. Pak přišel trochu útlum, s ním prohraný čtvrtý set a šlo se do tiebreaku. V něm už Hanačky neponechaly nic náhodě, tvrdým servisem a důrazem na síti si hned na začátku připravily náskok a zvítězily 3:2. Druhý zápas pak univerzita ovládla 3:1, když pouze v koncovce druhého setu udělala tři chyby a ztratila jej. Následující dva sety si však už holky pohlídaly a dotáhly utkání do konečného vítězství.
„Jsem rád, že se nám podařilo sezonu zakončit vítěznými zápasy, holky odvedly dobrou práci a patří jim určitě velká pochvala,“ řekl kouč VK UP Milan Svoboda.

Konečná tabulka juniorky
Konečná tabulka kadetky

20190323_123238