Juniorky bojovaly v Brně, starší žačky v Českém poháru

Poslední dvojutkání v letošním roce odehrály juniorky VK UP Olomouc v neděli 9. prosince v Brně na palubovce béčka Králova Pole. Děvčata i přes potíže se sestavou uhrála jedno vítězství a pokračovat budou až po Novém roce. Stejně tak ukončily letošní část sezony starší žačky, které se v příštím roce představí mezi nejlepší šestnáctkou týmů v Českém poháru.
Juniorky se celý týden potýkaly s velkou marodkou a byly nakonec rády, že se střetnutí s Brnem mohlo vůbec odehrát. „Na zápas odjelo jen sedm hráček, navíc to byly holky, které sotva vylezly z postele a byly rády, že vůbec vstaly. I tak ale překvapily, zabojovaly v prvním zápase, v němž nečekaně vyhrály 3:2. Ve druhém ale už došly síly a holky prohrály hladce 0:3,“ prozradil trenér olomouckých mládežnic Miroslav Polák.
Juniorky se v Brně představily v sestavě: Bayerová, Vychodilová, Barančíková, Svobodová, Herynková, Ungrová a Samuelova. Svým vystoupením ukončily letošní boje a další je čekají až po Novém roce. Ve své soutěži jsou zatím čtvrté, tabulku vede suverénní Zlín.
Starší žačky se představily o stejném víkendu na turnaji Českého poháru v Ostravě. Čekala je první východní skupina a proti nim nastoupilo nejlepších šest týmů z této oblasti. „Úkolem bylo páté místo, ale ještě než jsme začali, tak stejně jako u juniorek bylo družstvo zdecimováno nemocemi a dva týdny jsme vlastně neexistovali. Trénovalo se jen v malých skupinách a v Ostravě to bylo poznat. Ačkoliv děvčata bojovala, nestačila a odešla poražena. Uhráli jsme jediný set, ale v daný okamžik to bylo maximum, co se dalo. Výkony byly jako na houpačce, mrzí mě porážka od Prostějova, což bylo asi naše nejhorší vystoupení na turnaji. Nedělní zápasy už byly lepší než sobotní. Nemůžeme se ale vymlouvat jen na velkou marodku, turnaj nám ukázal, na čem máme dál pracovat a zlepšovat,“ konstatoval Miroslav Polák.
Další kolo Českého poháru se bude hrát až po Novém roce, a to ve dnech 25. a 26. ledna a bude ho pořádat Univerzita Palackého Olomouc. Tímto zveme širokou veřejnost, aby se přišla podívat, povzbudit naše hráčky a vytvořit pro ně domácí kulisu.
Pohárová sestava starších žaček: Abendrothova, Kekova, Szromkova, Mertova, Musilova, Ambrůzova, Vyjídakova, Šulcová, Kodytkova. Kvůli nemoci chyběla Horká, během turnaje se zranily Szromková a Vyjídaková.

IMG_9577 IMG_9576 IMG_9566 IMG_9558