Z Frýdku Místku vezeme tři body

Poslední letošní extraligové utkání čekalo na volejbalistky Olomouce ve Frýdku Místku. Srdnatě bojující domácí volejbalistky vzdorovaly Olomouci dva sety. Až v tom třetím jim došly síly a Hanačky vezou domů tři body.

Olomoucké volejbalistky do utkání vstoupily dobře a rychle si vypracovaly náskok. Ve druhém technickém time outu vedly o šest bodů a vše nasvědčovalo v rychlý konec úvodní sady. Ovšem domácí Frýdek-Místek dokázal zabojovat a snížit. Přesto si Hanačky vypracovaly tři setboly (21:24), které však nedokázaly proměnit a byly to Sokolky, které podávaly za stavu 25:24 na vítězství v setu. Univerzita však setbol odvrátila, ale hned vzápětí musela čelit dalšímu a opět ho dokázala odvrátit (26:26). Následně šla do vedení, ale ani svůj čtvrtý setbol neproměnila. Až ten pátý v pořadí proměnila zásluhou Moniky Dedíkové (27:29).

Druhý set byl do prvního technického time outu vyrovnaný. Poté si domácí tým vypracoval pětibodový náskok a udržoval si ho až do druhé technické přestávky, kdy vedl 16:12. Olomouci se podařilo i díky pětibodové šňůře Martiny Michalíkové stav otočit a vedla o bod (18:19). Byť v koncovce volejbalistky z Hané vedly a měly dva setboly, tak Sokolky dokázaly srovnat na 24:24. Poté však zaútočily dvakrát do zámezí a set darovaly Olomouci.

Třetí sada byla od úvodu v režii Univerzity, která vedla ve druhém technické time outu o osm bodů (8:16) a kráčela za vítězstvím. Nakonec set vyhrála 25:14.

Nyní čeká volejbalistky Olomouce odvetné utkání Poháru CEV, které se hraje ve středu 21. prosince v domácí hale Univerzity Palackého od 17 hodin.

K postupu přes Eurosped Almelo potřebují uhrát alespoň dva sety. Přijďte je podpořit proti soupeři z Holandska.

Frýdek-Místek – Olomouc 0:3 (-27, -24, -14)

Sestava Olomouce:

Ćutuk , Andreeva, Dudová, Michalíková, Dedíková, Sajdová  libero: Sain

Střídaly: Košická, Strušková

Nejvíce bodující hráčky: Michalíková 12, Dedíková 11, Andreeva 10

Ohlasy po utkání:

Dudová Katarína (kapitán VK UP Olomouc): „Jsme rády za vítězství 3:0, i když se nerodilo lehce. Po náročných dnech a cestě do Holandska je to důležité vítězství a pochvala patří všem.“

Teplý Jiří (trenér VK UP Olomouc): „První dva sety jsme hráli v křeči, třetí set jsme se už uvolnili. Po dlouhé cestě na Pohár CEV jsme rádi za 3 body.“

1 komentář: „Z Frýdku Místku vezeme tři body

  • 20.12.2016 (16:02)
    Permalink

    Škoda, že se nepodařilo zatím nic uvést k cestě a výhře v Holandsku, vždyť je dnes již odveta doma.

Komentáře nejsou povoleny.